Gino Van Acker nam in 2002 het bedrijf van zijn vader over. Hij teelt biologische appels en peren, samen goed voor 15 hectare. Zijn echtgenote Nicole staat hem bij.
Gino vertelt dat de pluk de drukste, maar ook de leukste periode van het jaar is. Net zoals bij vele telers is het weer een grote uitdaging, het is dus belangrijk om snel te anticiperen.
De familie Van Acker teelt ook pompoenen. Ze zijn hiermee begonnen omdat een klein stukje grond leeg stond. Zo kunnen ze met hun kleine hoeveelheid een nichemarkt aanspreken.
“De samenwerking met BelOrta loop vlot en zorgt voor heel wat minder zorgen, vooral in verband met logistiek”, vertelt Gino.
In hun vrije tijd maken ze graag met vrienden een tochtje met de brommer of de cabrio.
Tip
Gino en Nicole eten het liefst appelflappen. Daarnaast geven ze de tip mee om iets oudere appels of peren, te verwerken in een taart, appelmoes of confituur. Ze vertellen ook dat een goed en gezond leven begint bij wat je eet. Dus kies voor gezonde voeding zoals groenten en fruit en dan nog liefst biologisch geteeld.