Ingrediënten

  • 500 gr zoete aardappels
  • 1 boerenkool
  • 150 gr wortels
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 600 ml bouillon (kip of groenten)
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereiding

Zoete aardappelsoep

  1. Pel de ui en snijd in grove stukken.
  2. Snijd de look in kleine stukjes
  3. Stoof de ui aan in wat olijfolie samen met de kruiden en de look.
  4. Schil de zoete aardappels en snij deze in grove stukken.
  5. Was de wortels en de appel en snij ook in grove stukken.
  6. Voeg de zoete aardappel, wortels en stukken appel toe aan de ui en laat even meestoven.
  7. Wanneer de groenten lichtjes aan kleuren, voeg de bouillon toe.
  8. Laat zachtjes pruttelen gedurende ongeveer een half uurtje. Zorg ervoor dat de groenten zacht zijn.

Boerenkoolchips

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Verwijder de dikke nerf van de boerenkoolbladeren en scheur in grote stukken.
  3. Was de boerenkool en dep goed droog met keukenpapier. Laat eventueel wat liggen zodat ze volledig droog zijn, anders krijg je geen krokante chips.
  4. Wrijf de stukjes boerenkool in met olijfolie - zorg dat elk stukje met olie bedekt is, maar gebruik niet te veel olie. Gebruik je handen om de olie goed te verdelen.
  5. Kruid met peper en zout
  6. Bedek een bakplaat met bakpapier en spreid de stukjes boerenkool uit over de bakplaat. Zorg ervoor dat ze elkaar niet bedekken.
  7. Bak zo’n 10 à 12 minuten - hou ze goed in de gaten zodat ze niet verbranden.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.