Ingrediënten
- 500 gr zoete aardappels
- 1 boerenkool
- 150 gr wortels
- 1 appel
- 1 ui
- 1 teentje look
- 600 ml bouillon (kip of groenten)
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Bereiding
Zoete aardappelsoep
- Pel de ui en snijd in grove stukken.
- Snijd de look in kleine stukjes
- Stoof de ui aan in wat olijfolie samen met de kruiden en de look.
- Schil de zoete aardappels en snij deze in grove stukken.
- Was de wortels en de appel en snij ook in grove stukken.
- Voeg de zoete aardappel, wortels en stukken appel toe aan de ui en laat even meestoven.
- Wanneer de groenten lichtjes aan kleuren, voeg de bouillon toe.
- Laat zachtjes pruttelen gedurende ongeveer een half uurtje. Zorg ervoor dat de groenten zacht zijn.
Boerenkoolchips
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Verwijder de dikke nerf van de boerenkoolbladeren en scheur in grote stukken.
- Was de boerenkool en dep goed droog met keukenpapier. Laat eventueel wat liggen zodat ze volledig droog zijn, anders krijg je geen krokante chips.
- Wrijf de stukjes boerenkool in met olijfolie - zorg dat elk stukje met olie bedekt is, maar gebruik niet te veel olie. Gebruik je handen om de olie goed te verdelen.
- Kruid met peper en zout
- Bedek een bakplaat met bakpapier en spreid de stukjes boerenkool uit over de bakplaat. Zorg ervoor dat ze elkaar niet bedekken.
- Bak zo’n 10 à 12 minuten - hou ze goed in de gaten zodat ze niet verbranden.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.