Ingrediënten

  • 4 (kleine) Jonagold appels
  • 200 gram suiker
  • 90 gram roomboter
  • 125 ml opklopbare slagroom
  • 4 stokjes

Bereiding

  1. Neem een pan met een dikke bodem die groot genoeg is, dit laatste is belangrijk voor het moment dat je de slagroom en boter toevoegt.
  2. Verdeel de suiker geleidelijk over de bodem van de pan en laat deze op middelhoog vuur smelten zonder te roeren.
  3. Blijf bij de pan en houd de suiker goed in de gaten; je zult merken dat de suiker verandert in een karamelachtige siroop.
  4. De karamel is klaar wanneer deze een mooie donkere kleur heeft bereikt, maar let op dat het niet aanbrandt.
  5. Voeg voorzichtig de slagroom en boter toe, want het mengsel zal flink gaan bubbelen. Roer voorzichtig en haal de pan vervolgens van het vuur. Laat even afkoelen.
  6. Steek stokjes in de appels en haal ze door de karamel. Garneer nadien met gouden sprinkles en plaats de appels op een bord met bakpapier.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.