Ingrediënten

  • Een BelOrta courgette
  • 4 BelOrta tomaten
  • 1 halve ui
  • Een merguez worstje
  • Twee lamsworstjes of klassieke merguezworstjes
  • 2 takjes tijm
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • Zout
  • Peper
  • olijfolie
  • Pindaolie of frituurpan

Bereiding

  1. Hak de tomaten grof, doe ze in een pan met olijfolie en de gesnipperde ui en laat ze een half uur of zelfs een uur, afhankelijk van de hoeveelheid tomaten die u hebt gehakt, op een zacht vuurtje koken, zodat het een tomatenconcentratie wordt, eerder als een puree.
  2. Snijd de merguezworst in stukken en bak deze in een pan met olijfolie, meng vervolgens met de tomatenpuree, verse tijm, zout en peper.
  3. Neem 3/4 van de courgette en snijd in fijne julienne reepjes zoals tagliatelle, en kook 15 seconden in kokend water met zout. Laat onmiddellijk afkoelen zodat ze knapperig en groen zijn.
  4. Snijd de resterende courgette in dunne reepjes en frituur ze tot courgettechips.
  5. Gebruik om te serveren een deegsnijder om de hete courgettes met verse tijm, zout, peper en olie in te leggen. Leg de tomatenpuree erop met de stukjes lamsmerguezworst en werk af met de courgettechips. Bestrooi met een beetje kaas.

Dit recept is het resultaat van een heerlijke samenwerking met Julien Lapraille.

Wie is Julien Lapraille?