Ingrediënten

  • 2 Ruby Red tomaten
  • 4 scampi's
  • 4 oesters
  • 6 el. garnalenvocht
  • 2 el. kappertjes
  • 2 el. in blokjes gesneden selderij
  • 5 cl room
  • 10 g vers geraspte mierikswortel
  • 1 blaadje verse wilde knoflook
  • 2 blaadjes munt
  • Zout
  • Olijfolie
  • Peper

Bereiding

  1. Laat de langoustinebouillon inkoken tot karamel en meng met de in blokjes gesneden selderij. Voeg vervolgens een eetlepel olijfolie en peper toe.
  2. Snijd de tomaat in de lengte en 4mm dik.
  3. Hak de oesters en de scampi's grof tot tartaar en meng. Kruid met peper en zout.
  4. Klop de room op en meng met zout, peper en geraspte verse mierikswortel.
  5. Voor de dressing: schik de tomaten in rozetten en doe de gereduceerde langoustinevinaigrette, olijfolie en selderij rond de tomaten, kruid met peper maar niet met zout. Leg de verse kappertjes erop. Leg de scampi's en de oestertartaar met een koekjesvorm in het midden van het bord. Maak bovenop een quenelle van slagroom met verse mierikswortel. Om af te werken leg je het blad wilde knoflook erop en je bent klaar!

Dit recept is het resultaat van een heerlijke samenwerking met Julien Lapraille.