Ingrediënten
- 6 witte asperges
- 3 verse eieren
- 1 sneetje wit brood
- 1/2 gerookte worst
- Een stukje witte prei van 6 cm
- 100g boter
- Een takje basilicum
- Zout
- Peper
- Pindaolie of frituurpan
Bereiding
- Smelt de boter op 55 graden.
- Schil de witte asperges en dompel ze in de gesmolten boter en pocheer ze ongeveer 8 minuten.
- Kook 2 eieren als gepocheerde eieren (hoe maak je een gepocheerd ei? Leg een stuk huishoudfolie in een kom, bestrijk het met olijfolie, breek het ei, voeg zout en peper toe en sluit het huishoudfolie (met een touwtje zodat het ei erin zit).
- Kook het 3e ei als een hardgekookt ei.
- Verwijder de korsten van het sneetje brood en snijd het in kleine blokjes om er kleine croutons van te maken in een pan met boter en arachideolie zodat ze gekleurd en knapperig worden.
- Snijd de rookworst in kleine blokjes.
- Om het gepocheerde ei te koken, dompel je het ei 4 minuten en 20 seconden in een pan met kokend water. Snijd vervolgens met een beitel net onder de knoop, neem het ei met een lepel en leg het op de beboterde asperges.
- Maak een julienne met het preigedeelte. Dompel de reepjes in een kleine frituurpan of pindaolie om kleine preisnippers te maken.
- Meng de grof gemalen hardgekookte eieren met de kleine blokjes rookworst en meng met de boter van de asperges tot een klein sausje.
Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Julien Lapraille.
Wie is Julien Lapraille?