Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 zoete puntpaprika
  • 100 g feta of witte kaas
  • Een handvol verse muntblaadjes (grof gescheurd)
  • 1 eetlepel olijfolie (om te grillen) en nog wat extra als afwerking
  • Sap van 1/2 limoen
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Snijd de komkommer door in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd daarna in grove stukken.
  2. Snijd de zoete puntpaprika in ringen, verwijder de zaadlijsten.
  3. Bestrijk de komkommer met olijfolie en kruid met peper en zout. Grill een paar minuten in een grillpan (of op de barbecue) tot er mooie strepen verschijnen, maar hij nog beet heeft. Grill eventueel ook de puntpaprika kort, voor extra zachtheid (maar rauw kan ook)
  4. Snijd de gegrilde komkommer in halve maantjes of grove stukken.
  5. Meng alles in een kom: komkommer, puntpaprika, munt, feta.
  6. Besprenkel met limoensap, olijfolie, peper en zout.
  7. Serveer lauw-warm of eet koud.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.