Ingrediënten

  • 1/2 komkommer
  • 250gr erwten
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • tuinkers

Bereiding

  1. Breng een ruime portie water aan de kook in een middelgrote kookpot op een hoog vuur en kook de gedopte erwten gaar in 4 minuten. Spoel ze na met koud water en laat uitlekken.
  2. Snij ondertussen de komkommer en look in stukken en doe ze samen met de uitgelekte erwten en yoghurt in de blender.
  3. Giet ook de olijfolie en het citroensap erbij en mix het geheel tot een homogene, gladde massa.
  4. Kruid de dip naar smaak met peper en zout en blend nog kort door om de smaken te verdelen.
  5. Schep de dip in een schaaltje en maak er een kuiltje in.
  6. Giet wat extra olijfolie in het kuiltje en werk af met sesamzaadjes, paprikapoeder en tuinkers.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.