Ingrediënten

  • 1 Komkommer
  • 200 g Zalm
  • 200 g babyspinazie
  • 4-tal lenteuien
  • 3 eetlepels fijngehakte dille
  • 3 eetlepels fijngehakte koriander
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 4 eetlepels sojasaus
  • Mespunt wasabi
  • 1 eetlepels sesamolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de zalm in dunne plakjes van maximum 0,5 cm dik.
  2. Was de komkommer, ontpit en snijd in halve maantjes. Hak de lente uien heel fijn.
  3. Meng de dille met de koriander en de sesamzaadjes en wentel de zalmplakjes in dit kruidenmengsel.
  4. Meng de sojasaus met de wasabi en de sesamolie.
  5. Stel nu de salade samen. Doe de babyspinazie in een schaal en meng er de komkommer door. Dresseer er de zalm bovenop.
  6. Werk af met de rest van de kruiden en de dressing.