Ingrediënten
- 6 tomaten
- 3 rode paprika’s
- 2 gele paprika’s
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- Peper en zout
- Tijm
- Olijfolie
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snij ze in grove stukken. Snij ook het vruchtvlees van drie tomaten en drie rode paprika’s in stukken.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot op een matig-hoog vuur en voeg de gesneden groenten toe.
- Kruid de groenten met peper, zout en tijm en laat 20 minuten aanstoven terwijl je af en toe roert. Pureer het geheel vervolgens tot een gladde saus met de staafmixer.
- Schep de saus in een grote ovenschaal tot die voor de helft gevuld is.
- Snij alle overgebleven groenten in schijfjes van ongeveer 5mm dik en schik ze afwisselend in de ovenschaal, zodat ze elkaar wat overlappen.
- Kruid opnieuw met peper, zout en tijm en zet de schaal 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Serveer de ratatouille met brood, rijst, frietjes, … naar keuze of eet ‘m gewoon zo, dat is ook lekker!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.