Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snij ze in grove stukken. Snij ook het vruchtvlees van drie tomaten en drie rode paprika’s in stukken.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot op een matig-hoog vuur en voeg de gesneden groenten toe.
  3. Kruid de groenten met peper, zout en tijm en laat 20 minuten aanstoven terwijl je af en toe roert. Pureer het geheel vervolgens tot een gladde saus met de staafmixer.
  4. Schep de saus in een grote ovenschaal tot die voor de helft gevuld is.
  5. Snij alle overgebleven groenten in schijfjes van ongeveer 5mm dik en schik ze afwisselend in de ovenschaal, zodat ze elkaar wat overlappen.
  6. Kruid opnieuw met peper, zout en tijm en zet de schaal 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  7. Serveer de ratatouille met brood, rijst, frietjes, … naar keuze of eet ‘m gewoon zo, dat is ook lekker!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.