Ingrediënten

  • 800gr rapen
  • 120gr aardappelen
  • 1 witte ui
  • 1L water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel mosterd
  • 250ml room
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Haal de schil van de ui, rapen en aardappelen en snijd ze allemaal in grove stukken.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot een op matig vuur en voeg de rapen en ui toe. Laat de groenten een tiental minuten aanstoven terwijl je roert & voeg vervolgens ook de aardappelblokjes toe. Kruid met peper, zout en tijm.
  3. Leg de blokjes groentebouillon bij in de pot en giet het water erbij. Laat het geheel een half uurtje koken en mix vervolgens tot een gladde soep.
  4. Roer de mosterd en de room nog door de soep en kruid af met peper en zout.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.