Ingrediënten
- 800gr rapen
- 120gr aardappelen
- 1 witte ui
- 1L water
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel mosterd
- 250ml room
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Haal de schil van de ui, rapen en aardappelen en snijd ze allemaal in grove stukken.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot een op matig vuur en voeg de rapen en ui toe. Laat de groenten een tiental minuten aanstoven terwijl je roert & voeg vervolgens ook de aardappelblokjes toe. Kruid met peper, zout en tijm.
- Leg de blokjes groentebouillon bij in de pot en giet het water erbij. Laat het geheel een half uurtje koken en mix vervolgens tot een gladde soep.
- Roer de mosterd en de room nog door de soep en kruid af met peper en zout.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.