Ingrediënten

  • 3 grote rapen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels lookpoeder
  • 2 theelepels paneermeel
  • grof zeezout
  • mayonaise

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de uiteindes van de rapen, schil ze en snijd in dikke frietjes.
  3. Neem een grote mengkom en voeg 2 eetlepels zonnebloemolie, 3 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels lookpoeder en 2 theelepels paneermeel toe. Kruid af met grof zeezout en peper.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  5. Voeg de frietjes toe en verspreid ze goed over het bakpapier, zorg dat de frietjes elkaar niet bedekken en bak krokant voor 40 minuten.
  6. Vul een potje met mayonaise en geniet van je frietjes!