Ingrediënten

  • 3 pastinaken (ongeveer 750gr)
  • 1,5L water
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 3 eetlepels kruidenkaas
  • 3 blokjes groentebouillon
  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel melk
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Waterkers

Bereiding

  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur. Snipper ondertussen de ui en look fijn en bak ze kort aan.
  2. Snijd vervolgens de pastinaak in grove stukken en voeg toe aan de pot. Kruid met de tijm, komijn en peper & zout naar smaak.
  3. Giet het water bij in de pot en leg de bouillonblokjes erin. Laat het geheel ongeveer 30 minuten doorkoken met het deksel op de pot.
  4. Steek ondertussen sterretjesvormen uit het bladerdeegvel en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  5. Prik éénmaal met een vork in elk sterretje en dep er een dun laagje melk over. Zet 13 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden tot de sterretjes mooi bruin zijn.
  6. Mix de soep met een staafmixer tot een fluweelzachte, gladde massa en schep uit in de borden.
  7. Schep één eetlepel kruidenkaas op elk bord en leg er enkele blaadjes waterkers bij.
  8. Verdeel tenslotte de bladerdeegsterretjes en kruid eventueel nog extra af met peper en zout.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.