Ingrediënten
- 150gr pure chocolade
- 100gr zelfrijzende bloem
- 2 eieren
- 125gr roomboter
- 125gr kristalsuiker
- 25gr cacaopoeder
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 takje rode bessen
Bereiding
- Snijd de roomboter en chocolade in grote stukken & doe ze in een microgolf-bestendige kom. Zet de kom in intervallen van 20 seconden in de microgolfoven tot alles gesmolten is.
- Klop ondertussen de suiker met de eieren tot een lichtgele, schuimige massa en roer het onder de gesmolten chocolade. Meng vervolgens ook de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder door het beslag.
- Vet een ronde springvorm in met een overschotje boter en giet het beslag erin. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Laat de brownies volledig afkoelen en snijd ze vervolgens in acht taartpunten.
- Versier als kerstboompjes door de rode bessen er als 'kerstballen' op te plakken met confituur of decoreerstiften.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.