Ingrediënten

Bereiding

  1. Giet de room en de melk in een steelpannetje en breng roerend aan de kook op een matig vuur.
  2. Zet het vuur vervolgens op een lagere stand en voeg de suiker en het vanille-extract toe.
  3. Vul ondertussen een diep bord met water en leg de gelatineblaadjes er gedurende 5 minuten in. Knijp de gelatineblaadjes vervolgens goed uit en voeg ze al roerend toe aan de room.
  4. Zet het vuur opnieuw op een matige stand en laat het mengsel net niet doorkoken.
  5. Giet het roommengsel in kleine glaasjes of muffinvormpjes en laat minimum 3 uur opstijven in de koelkast.
  6. Zet de muffinvorm/glaasjes voor het serveren met de onderkant in een badje lauwwarm water, zodat de panna cotta mooi los komt.
  7. Stort de panna cotta uit de vormpjes op de borden en werk af met het verse fruit en eventueel wat honing, citroencurd, koekkruimels, munt, ...

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.