Ingrediënten
- 3 eierdooiers
- 500 g rode vruchten (aardbeien, frambozen, rode bessen, kersen, braambessen en bosbessen)
- 100 g mascarpone
- 10 cl koude vloeibare room
- 80 g amandelpoeder
- 20 g poedersuiker
- 25 g vanillesuiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 250 graden op de grillstand. Plaats de grill aan de bovenkant van de oven.
- Meng de mascarpone, de eierdooiers, de poedersuiker en het amandelpoeder.
- Maak het fruit schoon. Snijd de aardbeien in vieren. Verwijder de rode bessen van de stengel en meng met de vanillesuiker.
- Gebruik een keukenmachine of klop handmatig de slagroom op.
- Voeg met een spatel voorzichtig de slagroom toe aan de amandelroom tot er een gladde textuur ontstaat.
- Leg het fruit in een gegratineerde schaal.
- Bedek het fruit met de room.
- Bak het mengsel gedurende 3 minuten onder de grill.
- Let op de verkleuring van het fruit. Het fruit mag nauwelijks gaar worden en wordt enkel wat opgewarmd.