Ingrediënten

  • 3 eierdooiers
  • 500 g rode vruchten (aardbeien, frambozen, rode bessen, kersen, braambessen en bosbessen)
  • 100 g mascarpone
  • 10 cl koude vloeibare room
  • 80 g amandelpoeder
  • 20 g poedersuiker
  • 25 g vanillesuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden op de grillstand. Plaats de grill aan de bovenkant van de oven.
  2. Meng de mascarpone, de eierdooiers, de poedersuiker en het amandelpoeder.
  3. Maak het fruit schoon. Snijd de aardbeien in vieren. Verwijder de rode bessen van de stengel en meng met de vanillesuiker.
  4. Gebruik een keukenmachine of klop handmatig de slagroom op.
  5. Voeg met een spatel voorzichtig de slagroom toe aan de amandelroom tot er een gladde textuur ontstaat.
  6. Leg het fruit in een gegratineerde schaal.
  7. Bedek het fruit met de room.
  8. Bak het mengsel gedurende 3 minuten onder de grill.
  9. Let op de verkleuring van het fruit. Het fruit mag nauwelijks gaar worden en wordt enkel wat opgewarmd.