Ingrediënten

  • 75 g BelOrta aardbeien
  • 75 g BelOrta frambozen
  • 200 g witte chocolade
  • 250 ml volle room
  • 2 eiwitten
  • 4 el suiker
  • enkele takjes basilicum

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain marie, zet opzij en laat even afkoelen.
  2. Klop de slagroom tot er zich piekjes vormen.
  3. Klop ook de eiwitten tot schuim en voeg er geleidelijk aan de suiker bij. Klop tot het eiwit stevig is.
  4. Meng het eiwit geleidelijk door de room.
  5. Schep vervolgens de chocolade zacht en geleidelijk door het mengsel.
  6. Verdeel over glaasjes en plaats minstens twee uren in de koelkast.
  7. Snijd de aardbeien en frambozen in stukjes. Meng eventueel met een beetje poedersuiker en schep op de witte chocolademousse.
  8. Werk af met een blaadje basilicum en eventueel wat witte chocoladeschilfers.