Ingrediënten
Voor de curry
- 1/2 l kokosmelk
- 1/2l water
- 20 gr Tom Ka Paste (kokossoep pasta)
- 1 ui
- 1 Jonagold appel
- 1 teentje look
- 2 Kaffir limoenblaadjes
- 1 groene peper zonder zaden
- 3 el vissaus
- schillen van de asperges
- de stelen van de koriander en de peterselie
- 40 g peterselieblaadjes
- 40 g korianderblaadjes
Voor de garnituur
- 4 asperges per persoon
- 3 krielaardappelen per persoon
- sluimererwten
- mini enoki paddestoelen
- koriander blaadjes of kervel ( optioneel voor afwerking)
Bereiding
- Zet de wok op een zacht vuurtje, doe het water, de kokosmelk, vissaus en de Tom Ka pasta er in.
- Versnijd al de andere ingrediënten grof en doe ze erbij. Laat alles inkoken tot ongeveer de helft. Laat op een klein vuurtje staan, zodat alles zijn smaak kan afgeven aan de kokosmelk.
- Wanneer de curry voor 1/2de is ingekookt, gieten we hem door een zeef. De aromaten (wat in de zeef is blijven hangen) mogen weg en het vocht doen we in een blender.
- Mix de blaadjes van de koriander en de peterselie er door. De curry zal prachtig groen kleuren.
- Kook de krieltjes in gezouten water.
- Snij ze in partjes.
- Snij de geschilde asperges in stukken in het formaat dat je verkiest. Snij de sluimererwten schuin door.
- Zet de wok op een hoog vuur met een scheutje olie. Wok de stukken asperge, de sluimererwten en de aardappels tot de asperges beetgaar zijn.
- Schik je groentenmengeling in een diep bord, overgiet met de groene curry en werk af met de mini enoki’s en de blaadjes koriander of kervel.