Ingrediënten

  • 100gr veldsla
  • 1 BelOMelon
  • 10 scampi’s
  • 50gr croutons
  • 6 eetlepels honing
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel citroensap
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Was de veldsla en laat voldoende lang uitlekken.
  2. Ontdooi de scampi’s in lauwwarm water, pel ze en dep goed droog met huishoudrol.
  3. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan op een matig vuur en bak de scampi’s gaar in 45 seconden per kant. Zet het vuur nu uit, voeg de honing en de kruiden toe aan de pan en laat nog enkele minuutjes staan.
  4. Halveer ondertussen de meloen, haal de schil eraf en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Schep de sla, croutons en meloenblokjes uit over twee borden en meng goed. Verdeel de scampi’s erbij en giet de overige saus uit de pan eroverheen.
  6. Werk af met een scheutje citroensap, peper en zout.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.