Ingrediënten

  • 24 scampi’s
  • 1 komkommer
  • 2 bosjes cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 2 gele paprika’s
  • 12 zwarte olijven
  • ½ blok fetakaas
  • Een snuifje oregano
  • Een snuifje zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • Zwarte peper
  • 4 à 5 verse basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes van de komkommer.
  2. Doe de komkommer in een vergiet met een snufje zout en laat dit gedurende 1 uur uitlekken.
  3. Snijd de rode ui in reepjes met een mandoline.
  4. Snijd de feta in blokjes.
  5. Doe de tomaten, de feta, de ui, de eerder gewassen komkommers, de oregano, de kruiden, de olijfolie en de azijn in een slakom en meng goed.
  6. Snijd de paprika’s eerst in 2 in de lengte en leg ze op de platte kant. Snijd ze hierna in 3 en vervolgens in 2 om ze aan de spies van de brochette te rijgen.
  7. Prik aan een spies een scampi en vervolgens een paprika tot dat je een brochette van 6 scampi's vormt.
  8. Grill je scampi's op de barbecue of in de pan.
  9. Serveer de brochette samen met het Grieks slaatje.