Ingrediënten
- 24 scampi’s
- 1 komkommer
- 2 bosjes cherrytomaatjes
- 1 rode ui
- 2 gele paprika’s
- 12 zwarte olijven
- ½ blok fetakaas
- een snuifje oregano
- een snuifje zout
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- zwarte peper
- 4 à 5 verse basilicumblaadjes
Bereiding
- Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes van de komkommer.
- Doe de komkommer in een vergiet met een snufje zout en laat dit gedurende 1 uur uitlekken.
- Snijd de rode ui in reepjes met een mandoline.
- Snijd de feta in blokjes.
- Doe de tomaten, de feta, de ui, de eerder gewassen komkommers, de oregano, de kruiden, de olijfolie en de azijn in een slakom en meng goed.
- Snijd de paprika’s eerst in 2 in de lengte en leg ze op de platte kant. Snijd ze hierna in 3 en vervolgens in 2 om ze aan de spies van de brochette te rijgen.
- Prik aan een spies een scampi en vervolgens een paprika tot dat je een brochette van 6 scampi's vormt.
- Grill je scampi's op de barbecue of in de pan.
- Serveer de brochette samen met het Grieks slaatje.