Ingrediënten

  • 2 Pastinaken
  • 2 kippenbillen
  • 400 g zoete aardappel
  • 2 sjalotten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico
  • 1/2de citroensap
  • Zout en peper
  • 1 eetlepel tijmblaadjes

Bereiding

  1. Verwarm oven voor op 180 °C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de pastinaak en verdeel in de lengte in vier.
  3. Schil de zoete aardappelen en verdeel in hapklare stukken, snijd de sjalotten in vier.
  4. Leg de kippenbouten op de bakplaat.
  5. Doe de olijfolie, balsamicoazijn en citroensap samen in een kommetje en meng.
  6. Giet de helft hiervan over de kip en meng goed. Kruid rijkelijk met peper, zout en de tijm.
  7. Rooster 20 minuten in de oven en verdeel dan de pastinaak, zoete aardappel en sjalotten rond de kip.
  8. Overgiet met de rest van het balsamicomengsel en meng nog eens goed.
  9. Rooster vervolgens nog eens 20 à 30 minuten en je heerlijke maaltijd is klaar!