Ingrediënten
- 2 Pastinaken
- 2 kippenbillen
- 400 g zoete aardappel
- 2 sjalotten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamico
- 1/2de citroensap
- Zout en peper
- 1 eetlepel tijmblaadjes
Bereiding
- Verwarm oven voor op 180 °C en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Schil de pastinaak en verdeel in de lengte in vier.
- Schil de zoete aardappelen en verdeel in hapklare stukken, snijd de sjalotten in vier.
- Leg de kippenbouten op de bakplaat.
- Doe de olijfolie, balsamicoazijn en citroensap samen in een kommetje en meng.
- Giet de helft hiervan over de kip en meng goed. Kruid rijkelijk met peper, zout en de tijm.
- Rooster 20 minuten in de oven en verdeel dan de pastinaak, zoete aardappel en sjalotten rond de kip.
- Overgiet met de rest van het balsamicomengsel en meng nog eens goed.
- Rooster vervolgens nog eens 20 à 30 minuten en je heerlijke maaltijd is klaar!