Ingrediënten

Ingrediënten voor de vulling:

  • 2 KANZI® appels
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kardemonpoeder
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el maïzena
  • 2 el boter

Ingrediënten voor de koekjes:

  • 225 g boter, op kamertemperatuur
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 350 g tarwebloem
  • 2 el maïzena
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout

Bereiding

  1. Begin met de vulling voor de koekjes. Snijd de KANZI® appels in blokjes van 1 cm. Meng ze in een kom met de specerijen, suiker en maïzena.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de appelblokjes ca. 3 min. tot ze licht kleuren. Voeg 100 ml water toe en roer tot het water bindt tot een dikke saus. Laat nog 2 min. zachtjes koken en schep in een kom. Laat afkoelen.
  3. Verwarm de oven tot 180 °C.
  4. Maak nu de koekjes. Mix in een beslagkom de boter 5 min. met de basterd- en vanillesuiker tot een luchtige crème. Voeg de eieren één voor één toe terwijl je blijft mixen.
  5. Zeef de maïzena, bakpoeder, bloem en zout erboven en spatel alle ingrediënten door elkaar. Kneed tot een dik beslag.
  6. Schep met een ijslepel of tussen 2 eetlepels balletjes van het beslag ter grootte van een golfbal (ca. 4 cm). Rol ze tot gladde balletjes tussen de handen en leg ze met 10 cm afstand van elkaar, op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de balletjes iets plat.
  7. Bak de koekjes ca. 8 min. in het midden van de oven. Haal de bakplaat eruit en druk met de bolle kant van een lepel holtes in het midden van de koekjes. Vul ze elk met een eetlepel van het appelmengsel. Zet de koekjes terug in de oven en bak ze nog ca. 10 min.
  8. Laat de koekjes 10 min. afkoelen en schep ze daarna een rekje om helemaal af te koelen.
  9. Serveer de koekjes met wat honing of karamelsaus.