Ingrediënten

  • 500gr zoete aardappel
  • 250gr broccoli
  • 250gr Hokkaido-pompoen
  • 200gr vegetarische balletjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 3 eetl tahini
  • 1 eetl citroensap
  • 3 eetl water
  • peper en zout
  • olijfolie
  • granaatappelpitten
  • peterselie

Bereiding

  1. Schil de pompoen, haal de zaadlijsten weg en snij het vruchtvlees in maantjes. Schil en snij ook de zoete aardappel in grove stukken en de broccoli in roosjes.
  2. Spreid alle groenten uit op een bakplaat samen met de fijngesnipperde knoflook en giet er een flinke scheut olijfolie over. Kruid het geheel met peper, zout en paprikapoeder en schep goed om met je handen zodat alle smaken zich verdelen.
  3. Zet de bakplaat 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Leg vervolgens de vegetarische balletjes bij op de bakplaat en zet hem opnieuw een tiental minuten in de oven.
  4. Meng ondertussen de tahini met het citroensap, water en 1 eetlepel olijfolie.
  5. Werk de bakplaat af met de tahindressing, wat granaatappelpitten en verse peterselie.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.