Ingrediënten
Goed om+/- 20 gyoza’s te vullen
- 5 asperges
- 2 Kaffir Limoenblaadjes fijn gesneden
- 5 shiitake paddenstoelen
- 1 sjalot
- Scheutje olie
- 10 blaadjes koriander, fijngesneden
- 2 gr geraspte gember
- Peper en zout
- Gyoza velletjes
Voor de dressing:
- 180 gr koolzaadolie
- 60 gr sojasaus
- 1/2 teen look
- 20 gr suiker
- 1 el Sushi azijn
- Peper
- Sap van 1 limoen
Bereiding
- Schil de asperges en snij ze in brunoise ( fijne blokjes).
- Snij de Shiitake paddenstoelen ook in brunoise.
- Snipper de sjalot.
- Zet de wok op een medium vuur en doe een scheut olie in de pan. Wanneer de olie heet is kan je de sjalot, asperge en shiitake beginnen wokken.
- Na 1 minuut kan je de Kaffirblaadjes, gember en koriander toevoegen. Wok nog even mee en kruid stevig af met peper en zout.
- Neem nu een gyoza velletje en strijk deze helemaal in met een beetje water.
- Leg een lepeltje vulling in het midden en vouw toe. Druk de randen stevig tegen elkaar zodat deze niet los komen.
- Zet de wok weer op het vuur en doe een scheutje olie in de wok.
- Plaats je gevulde gyozatjes voorzichtig in de wok en zet het vuur iets hoger.
- Wanneer de gyoza’s beginnen bakken giet je een scheut water in de pan en zet je er onmiddellijk een deksel op zodat de stoom in de pan blijft.
- Nu mag je de wok weer op medium vuur zetten en wachten tot het water volledig is verdwenen. Dit duurt enkele minuten.
- Neem voorzichtig het deksel van de wok en serveer samen met de dressing!
De dressing:
Weeg al de ingrediënten goed af en mix.