Ingrediënten

Goed om+/- 20 gyoza’s te vullen

  • 5 asperges
  • 2 Kaffir Limoenblaadjes fijn gesneden
  • 5 shiitake paddenstoelen
  • 1 sjalot
  • Scheutje olie
  • 10 blaadjes koriander, fijngesneden
  • 2 gr geraspte gember
  • Peper en zout
  • Gyoza velletjes

Voor de dressing:

  • 180 gr koolzaadolie
  • 60 gr sojasaus
  • 1/2 teen look
  • 20 gr suiker
  • 1 el Sushi azijn
  • Peper
  • Sap van 1 limoen

Bereiding

  1. Schil de asperges en snij ze in brunoise ( fijne blokjes).
  2. Snij de Shiitake paddenstoelen ook in brunoise.
  3. Snipper de sjalot.
  4. Zet de wok op een medium vuur en doe een scheut olie in de pan. Wanneer de olie heet is kan je de sjalot, asperge en shiitake beginnen wokken.
  5. Na 1 minuut kan je de Kaffirblaadjes, gember en koriander toevoegen. Wok nog even mee en kruid stevig af met peper en zout.
  6. Neem nu een gyoza velletje en strijk deze helemaal in met een beetje water.
  7. Leg een lepeltje vulling in het midden en vouw toe. Druk de randen stevig tegen elkaar zodat deze niet los komen.
  8. Zet de wok weer op het vuur en doe een scheutje olie in de wok.
  9. Plaats je gevulde gyozatjes voorzichtig in de wok en zet het vuur iets hoger.
  10. Wanneer de gyoza’s beginnen bakken giet je een scheut water in de pan en zet je er onmiddellijk een deksel op zodat de stoom in de pan blijft.
  11. Nu mag je de wok weer op medium vuur zetten en wachten tot het water volledig is verdwenen. Dit duurt enkele minuten.
  12. Neem voorzichtig het deksel van de wok en serveer samen met de dressing!

De dressing:

Weeg al de ingrediënten goed af en mix.