Ingrediënten

  • 250gr noedels
  • 75gr rode kool
  • 75gr witte kool
  • 100gr Chinese kool
  • 150gr prei
  • 75gr shiitake paddenstoelen
  • 5 eetl sojasaus
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 3cm rode peper
  • Zonnebloemolie
  • Pindanoten
  • Kokosrasp
  • Peper en zout
  • Zoetzure saus

Bereiding

  1. Breng een ruime portie water aan de kook in een kookpot op een hoog vuur en kook doe noedels gaar volgens de verpakking.
  2. Snijd een halve preistengel en ¼ Chinese kool in dunne reepjes en de champignons in schijfjes.
  3. Haal de buitenste bladeren van de witte en rode kool en snijd met een dunschiller heen-en-weer over het oppervlak tot je 75gr van elk hebt.
  4. Verhit een scheutje olie in een wokpan op een matig vuur en voeg de groenten toe. Laat een kwartiertje al roerend aanstoven. Voeg vervolgens de sojasaus toe en kruid met peper, zout en komijn. Roer opnieuw goed door om alle smaken te verdelen.
  5. Laat het geheel nog een vijftal minuten verder stoven en doe vervolgens ook de gekookte noedels bij in de wokpan. Meng alles nog een laatste keer goed door.
  6. Verdeel de groentewok over de borden & verdeel er enkele pindanoten, wat kokosrasp en stukjes rode peper bij.
  7. Werk af met een eetlepel zoetzure saus per bord.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.