Ingrediënten
- 1/2 Chinese kool
- 200 g shiitake paddenstoelen
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- 1 cm gember
- 2 stengels citroengras
- 2 lente-uitjes
- 1 rode peper
- 250 g glasnoedels
- 2 l groentebouillon
- sesamolie
- 1 el currypasta
- 1/2 plantje koriander
- peper en zout
Bereiding
- Maak de groenten schoon.
- Snipper de ajuin fijn en doe in een (wok)pan.
- Kneus het citroengras, rasp de knoflook en stoof alles glazig in sesamolie. Voeg de currypasta toe en laat even mee opwarmen.
- Snijd de Chinese kool in dunne slierten, scheur de shiitakes in stukken en snijd de lente-uitjes en het pepertje in fijne ringetjes.
- Doe de groenten bij in de pan en laat even meestoven.
- Voeg de groentebouillon toe. Indien de groenten nog niet onder staan, kan je nog wat water toevoegen.
- Kook de groenten +/- 20 min. beetgaar.
- Vis het citroengras uit de soep.
- Kruid de soep naar smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de glasnoedels gaar.
- Verdeel de glasnoedels over de kommetjes en overgiet met de soep.
- Werk af met grof gesnipperde koriander.