Ingrediënten

  • 1/2 Chinese kool
  • 200 g shiitake paddenstoelen
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 1 cm gember
  • 2 stengels citroengras
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode peper
  • 250 g glasnoedels
  • 2 l groentebouillon
  • sesamolie
  • 1 el currypasta
  • 1/2 plantje koriander
  • peper en zout

Bereiding

  1. Maak de groenten schoon.
  2. Snipper de ajuin fijn en doe in een (wok)pan.
  3. Kneus het citroengras, rasp de knoflook en stoof alles glazig in sesamolie. Voeg de currypasta toe en laat even mee opwarmen.
  4. Snijd de Chinese kool in dunne slierten, scheur de shiitakes in stukken en snijd de lente-uitjes en het pepertje in fijne ringetjes.
  5. Doe de groenten bij in de pan en laat even meestoven.
  6. Voeg de groentebouillon toe. Indien de groenten nog niet onder staan, kan je nog wat water toevoegen.
  7. Kook de groenten +/- 20 min. beetgaar.
  8. Vis het citroengras uit de soep.
  9. Kruid de soep naar smaak met peper en zout.
  10. Kook ondertussen de glasnoedels gaar.
  11. Verdeel de glasnoedels over de kommetjes en overgiet met de soep.
  12. Werk af met grof gesnipperde koriander.