Ingrediënten
- 1 pastinaak
- 1 zoete aardappel
- 1 aardpeer
- 2 chioggia bieten
- 1 gele biet
- 2 rode bieten
- zonnebloemolie
- 1/2 eetl paprikapoeder
- 1 snuifje lookpoeder
- zoutvlokken
Bereiding
- Was de groenten en schrob ze schoon. Schil ze als je dat graag hebt, maar het is op zich niet nodig.
- Snijd vervolgens alle groenten in dunne plakjes van ongeveer 1-2 millimeter dik (gebruik een mandoline als je die hebt). Dep overtollig vocht uit de groenten even weg met wat huishoudrol en leg ze in een mengkom.
- Giet er een flinke scheut zonnebloemolie bij en vervolgens ook het paprikapoeder en lookpoeder. Schep goed om met je handen zodat de smaken zich kunnen verdelen.
- Spreid de groenteplakjes naast elkaar uit op een bakplaat met bakpapier, zonder dat ze mekaar overlappen. Gebruik eventueel verschillende bakplaten of bak ze in meerdere keren.
- Zet de bakplaat 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.
- Laat de chips afkoelen en werk af met een snuifje zoutvlokken.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.