Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de groenten en schrob ze schoon. Schil ze als je dat graag hebt, maar het is op zich niet nodig.
  2. Snijd vervolgens alle groenten in dunne plakjes van ongeveer 1-2 millimeter dik (gebruik een mandoline als je die hebt). Dep overtollig vocht uit de groenten even weg met wat huishoudrol en leg ze in een mengkom.
  3. Giet er een flinke scheut zonnebloemolie bij en vervolgens ook het paprikapoeder en lookpoeder. Schep goed om met je handen zodat de smaken zich kunnen verdelen.
  4. Spreid de groenteplakjes naast elkaar uit op een bakplaat met bakpapier, zonder dat ze mekaar overlappen. Gebruik eventueel verschillende bakplaten of bak ze in meerdere keren.
  5. Zet de bakplaat 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.
  6. Laat de chips afkoelen en werk af met een snuifje zoutvlokken.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.