Ingrediënten
- 1 butternut
- 400 gram mengeling van champignons - shiitake en oesterzwam
- 100 gram geitenkaas
- 1 teentje look
- Peterselie
- 2 eetlepels pompoenpitten
- 1 dl room
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof. Hou de pompoenpitten goed in de gaten zodat ze niet aanbranden. Zet aan de kant om het gerecht straks af te werken.
- Verwarm je oven voor op 180°C
- Snijd de pompoen doormidden in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes en een deel van het vruchtvlees
- Leg de 2 helften in een ovenschaal.
- Maak de champignons schoon. Snijd de shiitake in 4, de oesterzwammen kan je makkelijk in stukken scheuren.
- Bak champignons in wat olijfolie, samen met een geperst teentje look en wat peterselie.
- Snijd de geitenkaas in blokjes en meng deze met de champignons, doe alles in de pompoen.
- Besprenkel met de room. Kruid met peper en zout en bak ongeveer 1 uur in de oven.
- Bestrooi voor het opdienen met de geroosterde pompoenpitten.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.