Ingrediënten

  • 1 butternut
  • 400 gram mengeling van champignons - shiitake en oesterzwam
  • 100 gram geitenkaas
  • 1 teentje look
  • Peterselie
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1 dl room
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof. Hou de pompoenpitten goed in de gaten zodat ze niet aanbranden. Zet aan de kant om het gerecht straks af te werken.
  2. Verwarm je oven voor op 180°C
  3. Snijd de pompoen doormidden in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes en een deel van het vruchtvlees
  4. Leg de 2 helften in een ovenschaal.
  5. Maak de champignons schoon. Snijd de shiitake in 4, de oesterzwammen kan je makkelijk in stukken scheuren.
  6. Bak champignons in wat olijfolie, samen met een geperst teentje look en wat peterselie.
  7. Snijd de geitenkaas in blokjes en meng deze met de champignons, doe alles in de pompoen.
  8. Besprenkel met de room. Kruid met peper en zout en bak ongeveer 1 uur in de oven.
  9. Bestrooi voor het opdienen met de geroosterde pompoenpitten.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.