Ingrediënten
- 130 g quinoa
- 2 aubergines
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 400 g boerengehakt
- 1 groentebouillonblokje
- 70 gram tomatenpuree
- 1 soeplepel Provençaalse kruiden
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gerookt paprika poeder
- 1 theelepels ras-el-hanout
- 1 el olijfolie
- 1 theelepel cayennepeper
- peper
- zout
- 40 gram Parmezaanse kaas
- platte bladpeterselie (afwerking)
Bereiding
- Snij de aubergines in twee, maak inkepingen en bestrijk deze rijkelijk met olijfolie.
- Zet de aubergines 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
- Verhit de olijfolie in een grote pan.
- Stoof de versnipperde ui en knoflook.
- Voeg het boerengehakt toe.
- Voeg de verkruimelde groentebouillon toe.
- Voeg er na enkele minuten bakken de tomatenpuree aan toe.
- Voeg de Provençaalse kruiden, cayennepeper, gerookt paprika poeder, ras-el-hanout en de kurkuma aan toe.
- Kook de quinoa en voeg deze toe aan het gehakt mengsel en laat nog enkele minuten opstaan.
- Voeg dan 20 gram Parmezaanse kaas toe en roer alles goed om.
- Haal de aubergines uit de oven en haal hem wat uit, snij dit wat je er net uithaalde fijn en voeg dit toe aan je gehaktmengsel.
- Vul de uitgeholde aubergines met je gehaktmengsel en strooi er nog rijkelijk Parmezaanse kaas bovenop.
- Zet dit nog 5-10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Werk af met wat fijn gesneden platte bladpeterselie.
Smakelijk!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Stefaan De Winter.