Ingrediënten

  • 130 g quinoa
  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g boerengehakt
  • 1 groentebouillonblokje
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 soeplepel Provençaalse kruiden
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gerookt paprika poeder
  • 1 theelepels ras-el-hanout
  • 1 el olijfolie
  • 1 theelepel cayennepeper
  • peper
  • zout
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • platte bladpeterselie (afwerking)

Bereiding

  • Snij de aubergines in twee, maak inkepingen en bestrijk deze rijkelijk met olijfolie.
  • Zet de aubergines 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan.
  • Stoof de versnipperde ui en knoflook.
  • Voeg het boerengehakt toe.
  • Voeg de verkruimelde groentebouillon toe.
  • Voeg er na enkele minuten bakken de tomatenpuree aan toe.
  • Voeg de Provençaalse kruiden, cayennepeper, gerookt paprika poeder, ras-el-hanout en de kurkuma aan toe.
  • Kook de quinoa en voeg deze toe aan het gehakt mengsel en laat nog enkele minuten opstaan.
  • Voeg dan 20 gram Parmezaanse kaas toe en roer alles goed om.
  • Haal de aubergines uit de oven en haal hem wat uit, snij dit wat je er net uithaalde fijn en voeg dit toe aan je gehaktmengsel.
  • Vul de uitgeholde aubergines met je gehaktmengsel en strooi er nog rijkelijk Parmezaanse kaas bovenop.
  • Zet dit nog 5-10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Werk af met wat fijn gesneden platte bladpeterselie.

    Smakelijk!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Stefaan De Winter.