Ingrediënten

  • 6 BelOrta trostomaten
  • 1 handvol BelOrta basilicum
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 65 ml melk
  • 65 gr bloem
  • 25 gr suiker
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 ei
  • 0,5 zakje vanillesuiker
  • 0,5 zakje gedroogde gist
  • 0,5 el olie
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  1. Snij de trostomaten in partjes en de basilicum in dunne reepjes. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en snij ook de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes.
  2. Maak het wafelbeslag: meng bloem, suiker, vanillesuiker, gist en een snufje zout in een kom.
  3. Klop de eieren in een andere kom. Doe ze bij het bloemmengsel, voeg de olie toe en meng goed. Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf mengen tot je een mooi glad beslag krijgt. Voeg op het einde wat zongedroogde tomaat toe.
  4. Verwarm je wafelijzer en bak de wafels tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
  5. Top de wafels af met trostomaat, zongedroogde tomaat, mozzarella en basilicum. Kruid met een beetje peper.