Ingrediënten

  • 400gr rode bonen in blik
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 600gr gehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 ajuinen
  • 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 12 taco’s
  • 1 rode paprika
  • 3dl groentebouillon
  • 1 gele paprika
  • paprikapoeder
  • 2 wortelen
  • peper en zout
  • 2 stengels bleekselder
  • olijfolie
  • 400gr verse tomatenstukjes
  • 1 kaneelstokje
  • 150gr maïs
  • chilipoeder of saus (optie)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • verse koriander

Bereiding

  1. Spoel de bonen onder stromend water en laat ze goed uitlekken.
  2. Reinig alle groenten en snij ze in kleine blokjes.
  3. Stoof de ajuin en de look glazig. Voeg het gehakt toe en bak het gaar. Voeg de blokjes groenten toe en laat ze mee aanstoven gedurende enkele minuten.
  4. Kruid alles met korianderpoeder, gemberpoeder, komijnpoeder, peper en zout en voeg ook het kaneelstokje toe.
  5. Voeg dan ook de tomatenstukjes en de tomatenpuree toe samen met 3dl groentebouillon. Breng alles aan de kook.
  6. Bij een bereiding met gedroogde bonen mag je de bonen na één uur aan de saus toevoegen en alles nog 1uur zachtjes laten koken onder deksel.
  7. Voeg de bonen 10min voor het einde van de kooktijd toe samen met de maïs en het sap van de limoen.
  8. Kruid tenslotte af naar smaak met peper, zout en paprikapoeder en eventueel wat chilisaus.
  9. Serveer de chili con carne met de taco’s en werk af met verse koriander.