Ingrediënten
- 400gr rode bonen in blik
- 1 theelepel korianderpoeder
- 600gr gehakt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 ajuinen
- 1 limoen
- 2 teentjes knoflook
- 12 taco’s
- 1 rode paprika
- 3dl groentebouillon
- 1 gele paprika
- paprikapoeder
- 2 wortelen
- peper en zout
- 2 stengels bleekselder
- olijfolie
- 400gr verse tomatenstukjes
- 1 kaneelstokje
- 150gr maïs
- chilipoeder of saus (optie)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- verse koriander
Bereiding
- Spoel de bonen onder stromend water en laat ze goed uitlekken.
- Reinig alle groenten en snij ze in kleine blokjes.
- Stoof de ajuin en de look glazig. Voeg het gehakt toe en bak het gaar. Voeg de blokjes groenten toe en laat ze mee aanstoven gedurende enkele minuten.
- Kruid alles met korianderpoeder, gemberpoeder, komijnpoeder, peper en zout en voeg ook het kaneelstokje toe.
- Voeg dan ook de tomatenstukjes en de tomatenpuree toe samen met 3dl groentebouillon. Breng alles aan de kook.
- Bij een bereiding met gedroogde bonen mag je de bonen na één uur aan de saus toevoegen en alles nog 1uur zachtjes laten koken onder deksel.
- Voeg de bonen 10min voor het einde van de kooktijd toe samen met de maïs en het sap van de limoen.
- Kruid tenslotte af naar smaak met peper, zout en paprikapoeder en eventueel wat chilisaus.
- Serveer de chili con carne met de taco’s en werk af met verse koriander.