Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 el honing
- 1 el ciderazijn
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl misopasta
- 1 tl sojasaus
- 1 el olijfolie
- enkele korianderblaadjes
- zout
Bereiding
- Snij het kroontje van de aubergine. Halveer de aubergine en snij in lange plakken.
- Leg de aubergineplakken op een plank bedekt met keukenpapier. Bestrooi beide kanten met zout. Bedek met een ander stukje keukenpapier en leg er een plank op. Laat 15 minuten rusten.
- Verwarm intussen de oven voor op 180° C.
- Maak nu de marinade: meng 1 el honing, 1 el ciderazijn, 1 tl gerookt paprikapoeder1 1 tl misopasta, 1 tl sojasaus en 1 el olijfolie in een kommetje.
- Dep de aubergines droog en leg ze op een bakplaat die bedekt is met keukenpapier.
- Bestrijk 1 kant van de aubergines met de marinade. Zet 15 minuten in de oven op 180° C.
- Haal de aubergines uit de oven en bestrijd de andere kant met de marinade. Zet opnieuw 15 minuten in de oven op 180° C.
- Werk af met verse korianderblaadjes.