Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 el honing
  • 1 el ciderazijn
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl misopasta
  • 1 tl sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • enkele korianderblaadjes
  • zout

Bereiding

  1. Snij het kroontje van de aubergine. Halveer de aubergine en snij in lange plakken.
  2. Leg de aubergineplakken op een plank bedekt met keukenpapier. Bestrooi beide kanten met zout. Bedek met een ander stukje keukenpapier en leg er een plank op. Laat 15 minuten rusten.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 180° C.
  4. Maak nu de marinade: meng 1 el honing, 1 el ciderazijn, 1 tl gerookt paprikapoeder1 1 tl misopasta, 1 tl sojasaus en 1 el olijfolie in een kommetje.
  5. Dep de aubergines droog en leg ze op een bakplaat die bedekt is met keukenpapier.
  6. Bestrijk 1 kant van de aubergines met de marinade. Zet 15 minuten in de oven op 180° C.
  7. Haal de aubergines uit de oven en bestrijd de andere kant met de marinade. Zet opnieuw 15 minuten in de oven op 180° C.
  8. Werk af met verse korianderblaadjes.