Ingrediënten

  • 12 asperges
  • sap van ½ citroen
  • 3 eieren
  • ½ bosje krulpeterselie, fijngehakt
  • 4 el olijfolie
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • peper
  • zeezout

Bereiding

  1. Snij het uiteinde van de asperges eraf. Leg de asperges op een snijplank en schil de asperges met een dunschiller. Leg ze in een kookpot met koud water.
  2. Voeg wat zout en het citroensap aan het water toe en breng aan de kook.
  3. Kook de asperges ongeveer 6 minuten. Haal de kookpot van het vuur.
  4. Kook de eieren 8 à 9 minuten zodat ze hardgekookt zijn.
  5. Pel de hardgekookte eieren en plet ze met een vork.
  6. Voeg de fijngehakte peterselie en nootmuskaat toe aan de eieren en kruid met peper en zout.
  7. Verwarm de olijfolie, voeg het eierenmengsel toe en meng alles goed.
  8. Grill de asperges kort op de barbecue (of de grillpan) zodat ze een grillmotief krijgen.
  9. Schik de asperges op een bord. Dresseer met het eierenmengsel bovenop.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Sandra Bekkari.