Ingrediënten
- 12 asperges
- sap van ½ citroen
- 3 eieren
- ½ bosje krulpeterselie, fijngehakt
- 4 el olijfolie
- 1 snuifje nootmuskaat
- peper
- zeezout
Bereiding
- Snij het uiteinde van de asperges eraf. Leg de asperges op een snijplank en schil de asperges met een dunschiller. Leg ze in een kookpot met koud water.
- Voeg wat zout en het citroensap aan het water toe en breng aan de kook.
- Kook de asperges ongeveer 6 minuten. Haal de kookpot van het vuur.
- Kook de eieren 8 à 9 minuten zodat ze hardgekookt zijn.
- Pel de hardgekookte eieren en plet ze met een vork.
- Voeg de fijngehakte peterselie en nootmuskaat toe aan de eieren en kruid met peper en zout.
- Verwarm de olijfolie, voeg het eierenmengsel toe en meng alles goed.
- Grill de asperges kort op de barbecue (of de grillpan) zodat ze een grillmotief krijgen.
- Schik de asperges op een bord. Dresseer met het eierenmengsel bovenop.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Sandra Bekkari.