Ingrediënten
- 6 witte asperges
- 200 ml melk
- 125 gr boter, gesmolten
- 3 eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gr spekreepjes
- 200 gr zachte geitenkaas, verbrokkeld
- Verse peterselie, fijngehakt
- Peper – zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kuis de asperges, leg ze in koud water en breng tot aan het kookpunt. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 5 minuten rusten in het water. Giet af en snijd in stukjes.
- Klop de melk, boter en eieren onder mekaar met een garde en voeg al kloppend de bloem toe.
- Bak de spekreepjes in een pan en voeg samen met de asperges en de geitenkaas toe aan het beslag. Kruid het beslag met peper, zout en oregano en voeg de peterselie toe.
- Meng alles goed onder mekaar en vul de muffincups met het beslag.
- Zet gedurende 25 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen en serveer.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Silke Van Engeland.