Wortelpeterselie

Wortelpeterselie

Een eerste groente waarvan het bestaan vaak vergeten wordt, is de wortelpeterselie. Deze groente lijkt heel sterk op onze pastinaak, maar is van smaak minder zoet. Een groente die ideaal is om mee te verwerken in een lekkere puree! Eens uitpakken met een aperitiefhapje van onze wortelpeterselie? Maak onze crème van wortelpeterselie met grijze garnalen!

Snijbiet

Snijbiet

Snijbiet, ook gekend onder de naam warmoes, is een zeer gezonde groente die te vergelijken is met spinazie. Een gerechtje op tafel toveren in een halfuurtje met snijbiet kan met onze snijbiet wokken op oosterse wijze. Een verrassend lekker, vegetarisch gerechtje dat onze snijbiet weer doet leven!

Boerenkool

Boerenkool

Ook de groene boerenkool en zijn paarse broertje worden gerekend onder de vergeten groenten. Het is een heel gezonde groente die de basis kan vormen van vele gerechten. In onze tagliatelle met kalfsgehaktballen en pesto van boerenkool vormt onze groene boerenkool de basis voor de pesto. Heerlijk gerechtje, klaar in 25 minuten!

Gele raap

Gele raap

Deze groente is de gele variant van de gekende raap, maar smaakt iets zoeter. In de keuken kan deze groente op verschillende manieren klaargemaakt worden. Onze gele raap kan bijvoorbeeld gefrituurd worden tot een aperitiefhapje in onze tempura van gele raap. In onze poké bowl van raap worden de smaken van de gele raap puur gehouden.