Restjes groenten

Een heel gemakkelijke manier om restjes groenten nog te verwerken is het maken van soep of bouillon. Het is niet alleen gemakkelijk, maar je kan bijna al je restjes groenten erin verwerken. De ideale manier dus om creatief aan de slag te gaan! Ook voor groenten die niet zo vers meer zijn biedt soep of bouillon de perfecte oplossing! Voor inspiratie kan u altijd een kijkje nemen tussen onze recepten voor soep. Kleine tip: gooi de steel van onze BelOrta bloemkool of broccoli niet weg, maar verwerk hem mee in de soep! Een echte smaakmaker!

Foto overschotjes

Zin om een beetje creatief aan de slag te gaan? Maak variaties op onze curry met gekleurde bloemkool door gebruik te maken van de restjes BelOrta groenten die je nog hebt liggen in je koelkast. Alternatieven voor het wegwerken van je groenten zijn het maken van een hutsepot met groenten of quiche

Geen tijd om echt te koken met overschotjes van groenten? Snij de groenten in stukjes of schijfjes en vries ze in!

Foto overschotjes 1

Restjes fruit

Gooi ook je restjes fruit of fruit dat wat te lang is blijven liggen in de fruitmand niet weg! Appels kan je bijvoorbeeld nog verwerken in onze appelcrumble of vegan appeltaartsmoothie. Daarnaast bieden onze confituur, smoothies en cakes met fruit de ideale oplossing voor overrijp fruit. Manieren genoeg dus om toch niets te moeten weggooien!