Maak je brooddoos kleurrijk

Niets is aantrekkelijker dan een kleurrijke brooddoos. Maak gebruik van onze verse BelOrta groentjes om de boterhammen te beleggen en je brooddoos verandert in een mooi kleurenpalet. De ideale manier om boterhammen te beleggen met groenten is door het bouwen van een ‘dubbeldekker’. Dit doe je door eenvoudigweg drie boterhammen op elkaar te leggen in plaats van twee. Zo creëer je een extra laag die je met onze lekkere sla, komkommer, tomaat of paprika kan beleggen. Niet alleen functioneel, maar ook nog eens een leuk uitzicht.

Voorzie een snackje

Tegen een snackje na het eten zegt niemand nee. Ook hier zijn onze groenten ideaal voor. Onze BelOrta snoeptomaatjes, minipaprika’s of minikomkommers bijvoorbeeld zijn gemakkelijk mee te geven en altijd geliefd bij kinderen. Daarnaast doe je ook nooit iets fout om af te sluiten met een zoet stukje fruit om die laatste honger te stillen. Dit kan bijvoorbeeld met onze lekkere blauwe bessen, aardbeien of frambozen. Opnieuw geen voorbereidingswerk en super lekker!

Gezonde brooddoos foto 6

Varieer van dag tot dag

Probeer te zorgen voor genoeg variatie in de brooddoos doorheen de week. Op die manier zal de brooddoos steeds een verrassing zijn voor je kind en kijkt het uit naar het eten van zijn lunch. Extra tijd om uit te pakken? Probeer onze kruidige appelchips uit de oven of onze gevulde kerstomaatjes met gedroogde ham!


Geef een boodschap mee

Deze laatste tip die de brooddoos compleet maakt, vraagt heel weinig tijd. Schrijf een leuke boodschap op een briefje en steek het in de brooddoos van je kind. Niets leuker dan uitkijken naar een lekkere en gezonde lunch gepersonaliseerd door je mama of papa!