Ingrediënten
- 2 stevige appels (vb. Kanzi of Jonagold)
- 2 eetlepels fijne suiker
- 2 theelepels kardemonpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels anijspoeder
- snuifje zout
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 100 °C.
- Meng de suiker met de kardemon, kaneel, anijs en een snufje zout.
- Was de appels en snijd met schil en al in zeer dunne plakken.
- Doe de appelplakken in een grote mengkom. Sprenkel er het suikermengsel over en meng goed zodat alle appelplakken mooi gekruid zijn.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de appelplakjes over.
- Zorg dat ze mooi verdeeld liggen en gebruik eventueel 2 bakplaten. Zet in totaal 2 u in de oven. Draai na 1 u de appelschijven even om.
- Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Je kan deze appelchips 3 dagen bewaren in een luchtdichte doos.