Ingrediënten

  • 2 stevige appels (vb. Kanzi of Jonagold)
  • 2 eetlepels fijne suiker
  • 2 theelepels kardemonpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels anijspoeder
  • snuifje zout

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 100 °C.
  2. Meng de suiker met de kardemon, kaneel, anijs en een snufje zout.
  3. Was de appels en snijd met schil en al in zeer dunne plakken.
  4. Doe de appelplakken in een grote mengkom. Sprenkel er het suikermengsel over en meng goed zodat alle appelplakken mooi gekruid zijn.
  5. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de appelplakjes over.
  6. Zorg dat ze mooi verdeeld liggen en gebruik eventueel 2 bakplaten. Zet in totaal 2 u in de oven. Draai na 1 u de appelschijven even om.
  7. Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen.
  8. Je kan deze appelchips 3 dagen bewaren in een luchtdichte doos.