Met een uitgebreid assortiment bessen en aardbeien bedient de Belgische telerscoöperatie BelOrta je tot diep in het najaar op je wenken: aardbeien, blauwe bessen, frambozen, braambessen, kersen… Topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck liet zich alvast inspireren tot vier zomerse gerechtjes. Als begeleidster van kampioenen als Greg Van Avermaet en Nafi Thiam weet ze als geen ander wat atleten moeten eten om optimaal te presteren. Maar je hoeft natuurlijk écht geen records te breken om voluit te genieten van deze sportieve traktaties…

Kersen frambozensmoothie

Frambozen-kersensmoothie

Als bron van antioxidanten is deze smoothie ideaal als licht ontbijt, zeker als het ’s morgens eens snel moet gaan. Ook als tussendoortje kan je deze smoothie drinken of na het sporten, om je spieren te laten herstellen. Als je training heel intensief was, kan je er zelfs wat eiwitpoeder aan toevoegen.

Ontdek het recept
Ontbijtwafels met verse aardbeien en munt

Bowl met aardbeiencoulis, pindakaas en braambessen

Deze gezonde bowl is een volwaardig ontbijt en bevat alle voedingsstoffen die een ontbijt vraagt: vers fruit voor vitamines en mineralen, yoghurt voor de eiwitten, pindakaas als gezonde vetten en granola voor wat koolhydraten. Als je nadien wil gaan sporten, kan je de portie granola gerust wat verhogen.

Ontdek het recept
Belorta 110722 0268

Ovenpannenkoek met blauwe bessen

Met deze bessenpannenkoek kan je echt alle kanten uit. Perfect als energierijk en licht verteerbaar ontbijt voor een actieve dag of als tussendoortje voor je gaat sporten – best één tot anderhalf uur ervoor. Met een combinatie van koolhydraten voor energie en antioxidanten uit de blauwe bessen, is deze ovenpannenkoek ook ideaal voor kinderen met een actief gevulde dag. Denk aan een sportkamp of tornooi, de jeugdbeweging…

Ontdek het recept
Belorta 110722 0539

Ontbijtcake met frambozen en braambessen

Deze cake is perfect om je dag te starten: een voedzaam ontbijt met volkoren granen en veel vitamines uit de verse bessen. Ook als tussendoortje is deze fruitige cake handig: hij smaakt lekker fris en is een leuke afwisseling bij een zomerse brunch.

Ontdek het recept