Ingrediënten
- 200 g BelOrta frambozen, plus extra om te garneren
- 100 g BelOrta braambessen
- 120 g vloeibare margarine
- 150 g rietsuiker
- zeste van 1 citroen
- 1 ei, op kamertemperatuur
- 260 g volkorenbloem
- snuifje zout
- 2 tl bakpoeder
- 120 ml karnemelk
- olie om in te vetten
- poedersuiker
- enkele blaadjes munt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de margarine luchtig met de suiker en de citroenzeste.
- Voeg het ei eraan toe en meng goed.
- Doe er de bloem bij, het zout en het bakpoeder en roer opnieuw.
- Giet er nu al roerend, beetje voor beetje, de karnemelk bij.
- Vet de bakvorm in met wat olie, giet een bodempje deeg in de vorm, strooi er de frambozen en braambessen op en giet het overige deeg erover.
- Bak de cake 35 tot 40 minuten.
- Je kan gemakkelijk checken of hij gaar is door er met een satéstokje in te prikken: blijft er geen deeg meer aan het stokje kleven, dan is de cake gaar.
- Laat de cake een kwartiertje afkoelen voor je hem aansnijdt.
- Bestrooi met wat poedersuiker en wat verse frambozen en garneer met enkele blaadjes munt.
Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Stephanie Scheirlynck.