Ingrediënten

  • 200 g BelOrta frambozen, plus extra om te garneren
  • 100 g BelOrta braambessen
  • 120 g vloeibare margarine
  • 150 g rietsuiker
  • zeste van 1 citroen
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 260 g volkorenbloem
  • snuifje zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 120 ml karnemelk
  • olie om in te vetten
  • poedersuiker
  • enkele blaadjes munt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de margarine luchtig met de suiker en de citroenzeste.
  • Voeg het ei eraan toe en meng goed.
  • Doe er de bloem bij, het zout en het bakpoeder en roer opnieuw.
  • Giet er nu al roerend, beetje voor beetje, de karnemelk bij.
  • Vet de bakvorm in met wat olie, giet een bodempje deeg in de vorm, strooi er de frambozen en braambessen op en giet het overige deeg erover.
  • Bak de cake 35 tot 40 minuten.
  • Je kan gemakkelijk checken of hij gaar is door er met een satéstokje in te prikken: blijft er geen deeg meer aan het stokje kleven, dan is de cake gaar.
  • Laat de cake een kwartiertje afkoelen voor je hem aansnijdt.
  • Bestrooi met wat poedersuiker en wat verse frambozen en garneer met enkele blaadjes munt.

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Stephanie Scheirlynck.