Iedereen kent de asperges à la flamande met botersaus, eieren en peterselie. Niet voor niets één van onze culinaire klassiekers. Al kan je met asperges ook iets compleet anders op jouw bord toveren. Wij hebben alvast een aantal verbazend plezante suggesties.

Maak eens wraps met asperges, beenham en een eiersalade. Niet alleen lekker als lunch maar ook als aperitiefhapje. Snijd de wraps daarvoor in drie en steek in elk stuk een prikker om het geheel samen te houden. Eerder zin in een lekker en gezond slaatje? Dan is onze gewokte aspergesla met garnalen of onze originele versie van de Caesar salade met asperges zeker iets voor jou. Gyoza met asperges en een milde groene curry met asperges zijn dan weer twee gerechtjes waarbij elke fan van de Aziatische keuken begint te likkebaarden.

Wil je toch de klassieker der klassiekers op jouw weekmenu? Niet getreurd, bekijk hier ons recept voor asperges à la flamande.

Wist je trouwens dat je tagliatelle kunt maken van jouw asperges? Snijd de onderste twee centimeter van de asperges af en schaaf de asperges in linten met een dunschiller. Kook ze 2 à 3 minuten en serveer de tagliatelle met bijvoorbeeld zalm en een gekookt ei.

Nog een laatste tip voor wanneer je aan de slag gaat met asperges: gooi de aspergeschillen en de uiteinden zeker niet weg. Kook de schillen en uiteinden in water zodat je een aspergebouillon krijgt, en gebruik die dan weer om je aspergesoep extra veel smaak te geven.