De friszure en lichtjes zoete smaak van aardbeien vormt het perfecte tegengewicht bij zoute, hartige smaken: denk aan gehaktballetjes, spek en vooral kazen. Nog een fantastische 'foodpairing' is aardbei met balsamico-azijn en versgemalen zwarte peper. Moet je proberen!

BelOrta werkt met 100 lokale aardbeitelers die een heel seizoen lang voor overheerlijke aardbeien te zorgen. Die aardbeien zijn trouwens sinds vorig jaar ook beschikbaar in een 100% circulaire verpakking.

Samen met Foodbag hebben we heerlijke recepten gecreëerd! Benieuwd? Scroll dan zeker verder!


Risotto met asperges en filet van hoevekip

Krieltjes met gehakt, aardbei, komkommer en munt

Met dit bordje kan je iedereen bekoren! Ontdek het volledige recept!

Ontdek het recept
Groene-aspergesalade met KANZI® appel, aardbei en balsamicocrème

Aardbeiensalade met roquefort

Het klinkt misschien bizar, maar het is een heerlijke combinatie: aardbeien met roquefort, in een heerlijke salade met veldsla en pompelmoes, moet je proeven!

Ontdek het recept
7715 lentesalade met spekjes en rabarberdressing 1516617488 660x440

Salade met spekjes, aardbei en rabarberdressing

Een originele en frisse salade met krokant gebakken spekjes, aardbeien, pecannoten en een friszure dressing op basis van rabarber, overheerlijk! Een perfecte lunch.

Ontdek het recept
4194 1445056742 660x440

Salade van aardbeien en balsamico

Heb je ooit al eens aardbeien met balsamico geproefd? Het is echt een topcombinatie! Serveer in een lekker slaatje met feta en basilicum erbij.

Ontdek het recept
4582 1659361756 1920x1280

Ovengebakken camembert met geroosterde aardbeien

Een origineel hapje? Je hebt het gevonden! Geroosterde aardbeien met balsamico, honing en zwarte peper is een echte revelatie! Het past perfect bij de zachte, zoute warme camembert. Werk af met basilicum en fijngehakte pistachenootjes en genieten maar. Smossen mag!

Ontdek het recept